Disciplina positiva per desenvolupar l’autonomia dels infants i adolescents a l’Àgora Guttmann Barcelona

Dimarts, 30 març 2021

Els Amics de l’Institut Guttmann han ajudat a reprendre el cicle Àgora Guttmann Barcelona, el cual va començar dijous passat amb la xerrada sobre Disciplina positiva per desenvolupar l’autonomia dels infants i adolescents, a càrrec Eulàlia Solís, neuropsicòloga de Guttmann Barcelona.

La Dra. Solís va versar sobre sobre disciplina positiva, entesa com una nova manera d’educar a partir del respecte mutu, l’afecte i la comprensió, i que promou el desenvolupament emocional i enforteix els vincles afectius entre pares i fills/es.

La disciplina positiva integra coneixements per poder entendre millor els mecanismes d’aprenentatge i conducta dels nens i aporta reflexions de com educar amb respecte i amabilitat, sense crits ni càstigs. Emfatitza en que és millor preguntar que ordenar i proposa canviar les ordres per preguntes de manera que així s’impulsa a l’infant o l’adolescent a col·laborar, a desenvolupar autonomia i cooperar en la resolució de problemes.

La conferència va tenir molt bona acollida, en tant que la sala Àgora de les instal·lacions de Barcelona es va omplir i 500 persones la van seguir simultàniament online. A més, va ser participativa, doncs a través de l’aplicació Mentimeter, la ponent plantejava preguntes que els assistents responien a través del mòbil i es compartien en pantalla per comentar.

Els qui estigueu interessats en escoltar l’Àgora aquí ho podeu fer: 

https://siidon.guttmann.com/es/registro/disciplina-positiva-educar-amabilidad-firmeza